Bildedeling

Det er mye en kan ta bilder av: mennesker, landskap, arkitektur – listen er lang. Ofte deles disse bildene på internett, enten via sosiale medier eller på e-post. Imidlertid bør du være forsiktig og tenke gjennom hva du deler, for så fort bilder havner på nettet, så er de vanskelige å fjerne fullstendig. Bilder av mennesker, og da spesielt barn, er svært sensitivt og kan bli grunnlag for konflikt. Les våre tips om bildedeling nedenfor!

Vær forsiktig når du deler informasjon på internett

Når du tar bilder av noe og laster dette opp på internett, så må du være litt forsiktig slik at du ikke laster opp informasjon om deg selv. Mange tar ofte skjermbilder av nettspill for å vise fremgangen i spillet eller for å vise hvilke kort en har på hånda. Tenk deg settingen: spill live blackjack, ta skjermbilde, last opp – oppskriften er enkel, men slike skjermbilder viser ofte sensitiv informasjon.

Deling av bilder skaper debatt

Veldig mange bruker sosiale medier, som Facebook og Instragram, for å holde kontakt med venner, familie og andre. Også kasinospillere seg imellom bruker sosiale medier for tips og nyheter, og for deling av skjermbilder når de spiller. Imidlertid må du tenke på at ved å laste opp skjermbilder til kanalene, så lagres disse på selskapenes respektive servere, og bildene vil i mange tilfeller bli deres til odel og eie. Dette har skapt debatt.

Bilder av mennesker, og spesielt barn, er et sensitivt tema. Når du tar bilder av barnet ditt og deler på sosiale medier, har du de beste hensikter. Men har du tenkt over hva dette kan bety for barnet? Har noen i det hele tatt bedt om barnets samtykke? Aner du hvor fort bildene kan bli virale? De kan havne i hendene til mennesker som ikke har de samme uskyldige hensiktene som deg selv. Vær forsiktig!