Selv om datamaskinen kan lagre tusenvis av bilder, lønner det seg alltid å ha reservekopier. Datamaskiner varer ikke evig, og hvis noe skjer med maskinen, er det jo kjedelig å miste bildene samtidig. Du bør alltid ha minst én reservekopi av bildene på USB, ekstern harddrive eller minnekort. Legg denne kopien langt vekk fra datamaskinen, gjerne i garasjen eller en bod, hvis du har muligheten. Er du ekstra smart, lager du flere kopier og legger dem på flere ulike steder.

Hvorfor ha kopier?

Kopier er viktige å ha både i tilfelle datamaskinen blir ødelagt, og i tilfelle huset ditt blir ødelagt. Du liker kanskje ikke å tenke på det, men det kan skje. Hvis du har en kopi av bildene på et annet sted, kan du redde bildene. Så sørg for at reservekopien er i en annen bygning. Har du ingen bod eller garasje, kan du be en venn eller en slektning om å oppbevare en kopi av bildene dine. Du kan jo gjøre det samme for dem, slik at dere hjelper hverandre. I tillegg bør du vurdere å lagre bildene dine på nettet.

lagre bilder på nettet

Lagring i nettskyer

Hos en nettsky kan du lagre mange tusen bilder. Velg en av de beste nettskyene, og sørg for at du velger en side som gir deg god nok lagringsplass. Mange nettskyer tilbyr gratis lagring opp til en viss mengde data. Ingen nettsky er hundre prosent sikker, for de kan angripes av hackere. Men det kan også datamaskinen din. Alle nettskyer er langt tryggere enn din egen maskin. En annen risiko med nettskyer er derimot at delte mapper som blir slettet fra én maskin slettes fra alle tilkoblede maskiner. Dette må du være klar over.

Trygge nettskyer

Det finnes veldig mange nettskyer å velge blant. Dropbox er velkjent, men de tilbyr ganske lite lagringsplass i gratisløsningen sin. Box er en eldre nettsky som både er tregere og har færre finesser enn de andre.

OneDrive er mye bedre. Den er laget av Microsoft, og er i tillegg innebygget i alle maskiner med Windows 8 til 10. Har du et av disse operativsystemene, er det derfor lett å bruke OneDrive. For 80 kroner i måneden får du hele 1 TB lagringsplass, i tillegg til et par ekstra fordeler.

Google Drive er en annen velkjent tjeneste, som kan brukes av alle som har en Google-konto. De er også mest sjenerøse når det kommer til gratis lagringsplass. Du får hele 15 GB gratis.

Vær oppmerksom på at selv om du tilbys gratis lagring, er dette bare opp til en viss mengde bilder. Vil du lagre enda mer, og det vil du ofte etter en stund, så koster alle tjenestene penger.